Geselecteerde taal:


Bedrijf


De basis voor Hooijer Food Ingredients werd in 1966 gelegd door Ab Hooijer. Hij werd geboren in Barneveld en verhuisde na zijn trouwen naar het Friese Oosterzee. Daar startte hij een bedrijf met koeien, kippen en kalveren. Met dit gemengde bedrijf was hij destijds een vreemde eend in de bijt tussen de Friese melkveehouders.

Later kwamen daar andere locaties bij en werd het interessant om zelf ondermelk te importeren uit Duitsland. Ook werd er aan collega kalverhouders geleverd. Inmiddels is de ondermelk vervangen door diverse andere producten en is Hooijer Food Ingredients een belangrijke toeleverancier van voederproducten voor kalverhouderijen.

Ab Hooijer is in 2004 overleden. Het bedrijf wordt nu gerund door zijn zoon Arjen en dochter Jantine.

Hooijer Food Ingredients is sinds 2013 gevestigd op het bedrijventerrein IBF aan de A7 in Heerenveen. Naast het kantoor is hier ook de productielocatie waar het mengen en de opslag van grondstoffen plaatsvindt. Per dag kan er tot 100.000 liter product worden gemengd. Het bedrijf beschikt over een opslagcapaciteit van 500.000 liter product.

Hooijer Food Ingredients is GMP+ geregistreerd en is mede vanwege de eigen praktijkkennis een prettige en betrouwbare partner. Wij doen wat wij zeggen en wij leveren ouderwetse Nederlandse service. Dit houdt o.a. in dat u al vanaf bestellingen vanaf 5 ton bij ons terecht kunt en dat deze op een voor u praktisch tijdstip bij uw bedrijf worden afgeleverd.